Direktlänk till inlägg 16 februari 2009

Sjusovaren i högsta hugg

Av Erica - 16 februari 2009 10:23


Jag gick och la mig nio igår, vaknade tio. Nej, jag sov inte en timme. Jag sov tretton timmar. Snacka om att jag var trött. Hade bara sovit fyra fem timmar natten innan. Men det är ändå helt sjukt att jag sov tretton timmar tycker jag.


Vid klockan sju, när jag hade sovit tio timmar, gjorde jag ett försök att gå upp tillsammans med Totte. Jag kissade. Jag var fortfarande trött och linserna ville inte alls vara med. Jag duschade till och med. Skönt med värme. Men jag var fortfarande trött och linserna ville absolut inte vara med. Så jag kröp ner i sängen igen och tvärsomnade.


Tjugo över nio vaknade jag av mig själv och kände mig riktigt pigg. Jag tittade mig omkring och konstaterade att linserna hade vaknat nu också. Men innan jag hann bestämma mig för att gå upp somnade jag om. Lite senare fick jag ett sms som väckte mig, men inte tillräckligt mycket för att jag skulle kunna röra på mig, så jag somnade om direkt.


Väckarklockan ringde klockan tio i enlighet med mitt nyårslöfte (som jag inte har lyckats hålla men inte har gett upp på). Men jag kände mig inte pigg då, så jag snoozade en gång. Precis därefter ringde Totte och då lyckades jag bli pigg av att prata med honom. Så då kändes det okej att gå och hämta datorn. Men helt ärligt så sitter jag kvar i sängen. Om jag la ifrån mig datorn nu och hasade ner till liggande position igen så skulle jag säkert kunna somna.


Jag har alltid trott att jag ska vara pigg efter bara åtta timmars sömn om jag lyckas gå och lägga mig i tid så att dessa åtta timmar sker på natten och inte på förmiddagen. Men det verkar snarare som att timmar jag sover innan klockan två på natten inte räknas. För att bli pigg måste jag sova åtta timmar efter klockan två, dvs till klockan tio minst.


Kan man vara byggd sådan? Eller blir det såhär för att jag har gått och lagt mig två och gått upp tio så många gånger den senaste månaden att min kropp har vant sig vid det? Eller var jag bara extra jättetrött just i natt? Den som ändå visste.


 
 
Ingen bild

Emma

17 februari 2009 12:32

Jag har länge misstänkt att tiden när man går upp är mer avgörande för hur trött/pigg man är, än hur många timmar man faktiskt har sovit.

Till exempel i fredags gick jag och la mej klockan fyra på natten, och vaknade av mej själv klockan tio. Då var jag mycket piggare än vad jag brukar vara när jag somnar vid elva och går upp halv åtta.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - 7 juni 2023 15:34

När barnen har flyttat hemifrån kommer jag att ha mycket mer tid till att skruva åt trappgrinden, tvätta kläder åt sex personer, fylla i papper till förskolan, städa undan leksaker och lyssna på oändliga berättelser som mina skatter vill dela med s...

Av Erica - 3 januari 2022 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... överlämna den första julklapp bebisen någonsin fått och önska God Jul!   ...

Av Erica - 24 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... knacka på magen och fråga om bebisen inte vill komma ut nu när allt är fixat.   ...

Av Erica - 23 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... plocka bort alla vassa barr från granen.   ...

Av Erica - 22 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... julpynta med gosedjur i fönstret.   ...

Presentation

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Omröstning

Ni som har egna bloggar: Vilken månad har ni mest besökare?
 Januari
 Februari
 Mars
 April
 Maj
 Juni
 Juli
 Augusti
 September
 Oktober
 November
 December

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards