Direktlänk till inlägg 27 februari 2009

Jag vill göra allt först

Av Erica - 27 februari 2009 09:45


När jag går upp på morgonen vill jag göra allting först. Det här är ett problem som många gånger får mig att ligga kvar i sängen längre än jag egentligen vill. Det tar ett tag att bestämma i vilken ordning jag ska göra sakerna. Sedan ligger jag kvar en stund till, fast jag har bestämt mig, för att jag vet att det inte kommer att bli bra. Allting kommer inte att bli gjort först.


Jag vill kissa det första jag gör när jag går upp, för jag är alltid kissnödig. Eller så blir jag kissnödig när jag vaknar bara för att jag är van vid att alltid kissa på morgonen. Hur det än är så vill jag göra det först, för det är svårt att koncentrera sig på att göra någonting annat när man är kissnödig.


Fast egentligen vill jag klä på mig det första jag gör. I alla fall nu på vinterhalvåret. Det är så kallt i lägenheten att jag blir kall om hela mig så fort jag tar bort täcket. Sedan är jag kall ända tills jag klär på mig. Och det är väldigt svårt att koncentrera sig på att göra andra saker när man fryser. Så därför vill jag klä på mig först.


Ofta är jag hungrig när jag vaknar, så jag vill äta frukost det första jag gör. Helst innan jag har gjort i ordning frukosten. Det är väldigt svårt att koncentrera sig på att göra något annat när man är hungrig, så jag vill äta först.


Bloggberoende som jag är så vill jag blogga det första jag gör när jag går upp. Jag har ofta kommit på något att skriva innan jag somnar, under natten eller på morgonen efter att jag vaknat fast innan jag faktiskt gå upp. Det är så svårt att koncentrera sig på att göra något annat när man har en text i huvudet som man bara vill få ner. Så därför vill jag blogga det första jag gör.


Mobilberoende är jag också, så jag vill ta med mig mobilen från sängbordet till en mer central plats i lägenheten direkt det första jag gör när jag går upp. Det känns dumt att lämna den kvar när jag går. Jag vill ju alltid ha den med mig. Det är dock en liten omväg om jag ska ta med den, så jag kan inte göra det i bara farten, utan jag måste välja att göra det först.


Vattenflaskan som står vid sängen vill jag helst också ta med mig och fylla på med nytt fräscht vatten det första jag gör. Vatten behöver man hela dagen, inte minst på morgonen. Dessutom är det lätt att jag glömmer kvar den vid sängen och inte dricker något vatten på hela dagen om jag inte tar med den och fyller på den direkt. Så jag vill fylla på den direkt. Det är så svårt att koncentrera sig på att göra andra saker medan man har en sak i huvudet som man vet att man kommer att glömma bort vilken sekund som helst.


Just nu kan jag inte komma på något mer som jag vill göra det första jag gör när jag går upp, men det finns säkert fler saker. Ibland är det någon extra grej jag vill göra först för att jag just den dagen ska göra något speciellt. Det tråkiga är att det inte går att göra allting först, så flera saker får alltid vänta. Och vad jag än väljer att göra först så blir det dåligt. Kissar jag först så fryser jag. Klär jag på mig först så är jag nära att kissa på mig. Och väntar jag med att blogga så glömmer jag bort vad jag tänkte skriva, men äter jag inte frukost först så sitter jag hungrig och kan inte koncentrera mig.


Lösningen kanske är att göra allting så extremt fort att det känns som att allt hände först. Eller så får jag bara stå ut med att det är besvärligt att gå upp varje morgon. Det är bättre än att ligga kvar i sängen hela dagen i alla fall.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - 7 juni 2023 15:34

När barnen har flyttat hemifrån kommer jag att ha mycket mer tid till att skruva åt trappgrinden, tvätta kläder åt sex personer, fylla i papper till förskolan, städa undan leksaker och lyssna på oändliga berättelser som mina skatter vill dela med s...

Av Erica - 3 januari 2022 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... överlämna den första julklapp bebisen någonsin fått och önska God Jul!   ...

Av Erica - 24 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... knacka på magen och fråga om bebisen inte vill komma ut nu när allt är fixat.   ...

Av Erica - 23 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... plocka bort alla vassa barr från granen.   ...

Av Erica - 22 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... julpynta med gosedjur i fönstret.   ...

Presentation

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Omröstning

Ni som har egna bloggar: Vilken månad har ni mest besökare?
 Januari
 Februari
 Mars
 April
 Maj
 Juni
 Juli
 Augusti
 September
 Oktober
 November
 December

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards