Alla inlägg under februari 2009

Av Erica - 24 februari 2009 15:17


"Jag är ju lite semiAFKIRL."

Totte


Av Erica - 24 februari 2009 14:39


Jag var på Konsum och handlade lite när jag såg en Brejk på hyllan. Den ledde till mer besvär än man kunde tro.


Besvär 1: Viktproblem. När jag såg Brejken blev jag sugen på den. Problemet är att den är onyttig. Om jag äter den går jag upp i vikt. Om jag inte äter den så fortsätter jag att vara sugen, vilket är irriterande. Det slutade med att jag köpte den och åt den på spårvagnen på väg hem.


Besvär 2: E-ämnen. När jag hade ätit upp Brejken läste jag på förpackningen för att ta reda på hur den skulle sopsorteras. Men istället fick jag syn på ingredienslistan. Brejken innehöll två E-ämnen. Jag har hört att man ska hålla sig borta från E-ämnen, så det var ju inte bra. Men jag vet att det finns E-ämnen i nästan allting man köper, så man lägger sig nog inte och dör på en gång bara för att man har ätit en Brejk. Det jag istället reagerade på var att det ena E-ämnet var bakpulver E500. Jag trodde att E-ämnen bara var sådant fabrikstillverkade saker innehåller för att de inte görs på samma sätt som hembakade. Men jag använder ju bakpulver när jag bakar hemma. Betyder det att jag ska hålla mig borta från mina egna hembakade saker också?


Besvär 3: Sopsortering. Det står ingenstans på förpackningen hur den ska sorteras. Jag trodde att det fanns regler om att det måste stå eller något, för det står ju på de flesta förpackningar. Nu är det väl i och för sig inte så svårt att gissa att den vita kartongbiten inuti ska sorteras bland pappförpackningar och det yttre plastomhöljet räknas som mjuk plastförpackning. Men jag skulle ändå föredra att det stod på. Förresten har jag inte riktigt kläm på de nya reglerna om mjuka plastförpackningar. De ska läggas tillsammans med hårda plastförpackningar nu, tror jag.


Besvär 4: Papperskorg. Till sist uppstod problemet att jag satt på en spårvagn när jag ville slänga Brejk-förpackningen och på spårvagnar har de bara vanliga papperskorgar, ingen sopsortering. Detsamma gäller papperskorgen jag går förbi mellan hållplatsen och hemmet. Nu när jag ändå hade ägnat lite tid åt att fundera ut hur förpackningen skulle sorteras så kändes det dumt att bara slänga den i en vanlig papperskorg. Så jag tog med mig förpackningen hem istället. Det är ganska dumt det där. Jag har inte funderat så mycket över det tidigare. Men det är ju faktiskt så att när jag är på stan åker allt möjligt skräp ner i närmaste papperskorg. Fast när jag är hemma är jag väldigt noga med att sortera allt rätt.


Besvär 5: Totte. Eftersom jag hade tagit hem förpackning upptäckte Totte att jag hade ätit Brejk. Då blev han lite avundsjuk och tyckte att det var dumt att han hade låtit bli att köpa godis hela dagen. Det var ju inte alls min mening att få Totte att känna negativa känslor. Fast det var ju bra för honom ändå att han inte har ätit något godis idag för då blir inte han tjock. Det var bara dumt av mig att fresta med en tom förpackning Brejk.


Inga fler Brejk på ett tag nu, så mycket besvär som de ställer till med.



Av Erica - 24 februari 2009 14:34


Maddi hittade inte Konrad när han var sugen på att leka. Medan han letade efter Konrad hittade han Nasse istället. De blev kompisar direkt. Så nu har Nasse lämnat sitt gäng på fönsterbrädan (Nalle Puh, Tiger och Ior) för att hälsa på Maddi och de andra gosedjuren i soffan.


Av Erica - 23 februari 2009 22:04


De här fina strumporna fick jag av Tottes mormor idag. Hon har stickat dem åt mig. Åh, vad snäll hon är! Vad glad jag blir!


Av Erica - 23 februari 2009 12:50


När bloggsidan inte fungerar så att det inte går att lägga upp nya inlägg blir jag galen. Då måste jag skriva mitt inlägg i word och sedan kopiera in det vid ett senare tillfälle när bloggsidan fungerar. Jag kan inte bara strunta i att blogga. Det går inte. Jag måste få skriva av mig. Och när jag väl har skrivit något så måste jag få lägga upp det på min blogg också. Jag är bloggberoende.


Om jag kommer på något jag vill blogga om när jag inte är hemma och inte har tillgång till min dator är det väldigt jobbigt. Jag vill kunna blogga bara genom att tänka orden i huvudet. Det skulle vara perfekt på jobbet. Det krävs inte mycket tankeverksamhet för att sitta i kassan och registrera varor. Man hinner tänka ut långa blogginlägg i huvudet. Det värsta är att man hinner glömma bort dem också innan man kommer hem. Därför vore det perfekt om inlägget lades upp på bloggen bara genom att man tänkte det.


Av Erica - 22 februari 2009 23:16


Ibland känns det som att jag är för effektiv på jobbet. Kunderna kommenterar ofta "Du är för snabb, jag hinner inte med." när jag sitter i kassan. Nu förstår inte jag varför de på något sätt ska "hinna med" bara för att jag jobbar snabbt. Jag jobbar i den takt som känns bra för mig. Så länge det kommer varor på bandet så blippar jag in dem och skickar de vidare så snabbt som jag vill. Jag har inget emot om kunden inte lassar upp varor på bandet lika snabbt som jag registrerar dem. Eller rättare sagt, om de lassar upp varor långsammare, så kommer varorna att komma med större mellanrum till mig och då har jag inget annat val än att registrera färre varor per minut. Varje vara kommer dock fortfarande gå lika snabbt för mig att registrera. Det är ju bara att hålla streckkoden åt rätt håll så, blipp, registreras den. Jag kan inte jobba långsammare så länge kunden lägger upp varorna fort. Mitt tips till kunder som känner att de inte "hinner med": Lägg upp varorna långsammare; det är ni som bestämmer takten!


Men ibland kan det bli tråkigt. Om varorna ligger väldigt glest på bandet, så att det är 5% registrering av varor och 95% väntan på att nästa vara ska komma inom räckhåll, så önskar jag att jag inte var så himla effektiv. Det skulle bli lite mindre tråkigt om jag kunde hålla kvar vid varje vara längre, så att det kanske blev 50 - 50. Men det går inte. Jag kan inte låta bli att se var streckkoden sitter redan när varan är på väg mot mig. Jag kan inte låta bli att tänka ut var jag ska sätta handen och hur jag ska tippa varan för att utan att behöva lyfta den få streckkoden åt rätt håll. Sedan kan jag inte låta bli att göra det med fart när varan väl kommer inom räckhåll, för det är oftast svårare och tyngre att hantera varan i snigelfart. Sedan kan jag inte låta bli att se exakt var på bandet jag ska lägga varan för att den inte ska krossas eller fastna på vägen ner till den nerpackande kunden.


I självscanningen går det ofta i vågor. Antingen är det hur mycket kunder som helst, eller så är det nästan ingen alls. När det är mycket kunder så är det bra att vara effektiv. Förutom att en del kunder tar illa upp när man säger "Jag kan hjälpa nästan kund här." medan de fortfarande håller på att lägga ner sitt kvitto i plånboken och inte känner att de var riktigt färdiga med att berätta för mig om deras systerdotters bästa kompis födelsedagsfest som var anledningen till inköpet av en Bratz-docka av just den här typen, för hon har redan en av den andra sorten. Jag gör mitt bästa för att inte avbryta mitt i en mening, men jag kan inte låta bli att vilja avsluta samtalet så fort som möjligt när kön bara växer och växer. Egentligen skulle jag kunna fortsätta prata med kund 1 medan jag hjälper kund 2 med betalningen. Men trots jag skulle kunna vara så effektiv undviker jag även detta då både kund 1 och kund 2 förmodligen skulle känna sig försummade när de inte får min odelade uppmärksamhet.


När det är ont om kunder i självscanningen är jag alldeles för effektiv. Så fort det sätts en scanner i scannerväggen så är jag där och tar bort den. Så fort det ligger ett kvitto på golvet så tar jag upp och slänger det i papperskorgen. Så fort någon har lagt ett pantkvitto på fel ställe i kassalådan så är jag där och sorterar den. Det hela resulterar i att det inte finns någonting att göra sedan. Allt är alltid redan fixat. Jag övertalar mig själv att åtminstone gå långsamt när jag ser ett kvitto på golvet, men nej, jag blir så glad att det finns något att göra att jag skuttar fram till det i rasande fart. Och så är det slängt i papperskorgen inom bara några sekunder.


Om jag ändå var lite mindre effektiv på jobbet ibland. Då skulle det inte vara så fruktansvärt lite att göra.


Av Erica - 22 februari 2009 11:48


Det här är det enda som är kvar av de snöänglar Totte och jag gjorde klockan fyra på morgonen när vi kom hem från en riktigt trevlig fest. Det var mer snö än jag någonsin sett i Göteborg då. Alltså, jag har sett mer snö i Uppsala och fjällen, men inte i Göteborg. Men nu har mycket av snön smält och våra fina snöänglar ligger direkt på gräset.


Av Erica - 21 februari 2009 10:36


Jag vaknade en timme innan klockan ringde i morse, och var pigg. Ovanligt! Plötsligt kunde jag ta det lugnt på morgonen. Jag ägnade lite tid åt att väcka Totte, och ligga och prata lite och mysa. Sedan åt vi frukost tillsammans vid matbordet. Det brukar bli ensam framför TV:n de flesta morgnar, så det var mysigt.


Synd att jag måste till jobbet nu. Det hade varit trevligt att börja lördagen såhär och sedan ha tid att göra något tillsammans, jag och Totte. Men sanningen är väl den att jag inte hade gått upp så tidigt om jag inte skulle jobba. Och vi skulle säkert ha ätit frukost framför TV:n om jag hade haft tid att titta på ett helt avsnitt av 24.


Den perfekta morgonen går inte att planera. Det gäller att njuta av den nu när den helt oväntat kom. Jag tror att mycket handlar om att jag vaknade innan väckarklockan ringde. Och det går verkligen inte att planera. Hur ska man bete sig för att vakna innan väckarklockan ringer utan att ställa en annan väckarklocka tidigare?


Fast jag tror och hoppas på att fler perfekta morgnar kommer att dyka upp när jag får ett dagtidsjobb. Om jag går upp samma tid varje morgon så kanske jag till slut vaknar innan väckarklockan ringer lite nu och då. Men framförallt får jag gå upp tillsammans med Totte, och det gör väldigt mycket. Jag blir glad av att vara med honom. Så jag längtar och hoppas, men under tiden gläds jag åt den perfekta morgon jag fick idag.


Presentation

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Omröstning

Ni som har egna bloggar: Vilken månad har ni mest besökare?
 Januari
 Februari
 Mars
 April
 Maj
 Juni
 Juli
 Augusti
 September
 Oktober
 November
 December

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards