Direktlänk till inlägg 12 juli 2009
Hur roligt kalaset än är och hur god tårtan än är så tycker jag nästan alltid att resterna dagen efter är bättre. Det har nog mycket att göra med att all stress har släppt dagen efter och att alla gäster har gått hem. Dagen efter äter man bara av tårtan för att man är så himla sugen på den, inte för att det är dags att äta tårta enligt planeringen för festen, som dagen innan. Man kan mysa ner sig i soffan med slappa kläder på sig, ensam eller med bara sin käresta som sällskap, och äta av glassen direkt ur förpackningen. Det finns ingen press.
Kanske är det därför jag alltid bakar för mycket att bjuda på. Jag vill att det ska bli rester över. Det är inte alltid kvaliteten av resterna är lika bra som den nybakade produkten, men den kan smaka bättre ändå. För första gången man åt den kanske man inte alls var sugen och aldrig skulle ha valt att äta den om det inte vara kalas. Så efter hårt jobb och ett perfekt kalas sitter jag ensam kvar när lugnet har infunnit sig och äter upp resterna tillsammans med Totte. Ingen press, ingen stress, bara Totte och jag och goda rester som vi äter bara för att vi vill.
När barnen har flyttat hemifrån kommer jag att ha mycket mer tid till att skruva åt trappgrinden, tvätta kläder åt sex personer, fylla i papper till förskolan, städa undan leksaker och lyssna på oändliga berättelser som mina skatter vill dela med s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|