Direktlänk till inlägg 21 november 2009

Konsten att inte få reda på vem som åkte ut

Av Erica - 21 november 2009 20:45


Idol sändes när jag satt på tåget igår. Jag missade det alltså. Därför har jag siktet inställt på att titta på reprisen imorgon. För att det ska bli så spännande som möjligt vill jag inte veta vem som åkte ut innan jag ser det själv imorgon. Det är en hel vetenskap det här med att inte få reda på vem som åkte ut, och hittills har jag lyckats.


Dagen började med att GP damp ner i brevinkastet. Steg ett, i konsten att inte få reda på vem som åkte ut, är att be någon annan ta undan tidningen. Om man absolut måste göra det själv får man göra det utan att titta på den. Viktigt är också att man har berättat för alla man bor med, redan innan, att man inte vill veta något, så att alla hjälper till.


Under dagen ska man helst hålla sig hemma och inomhus, för att så mycket som möjligt undvika andra människor och löpsedlar. Ifall man måste gå ut är det hur som helst uteslutet att gå och handla. Löpsedlar är avgörande att man undviker i sådana här situationer. Man får alltså be någon annan att handla åt en, om man måste ha något inhandlat.


Varje telefonsamtal bör inledas med ”Hej, säg ingenting om Idol!”. På det sättet kan man inte råka få reda på något av en kompis som har sett det och tror att man själv också har tittat och vill diskutera utgången. Men det finns också en fara i det här. Man har fått in personen på ämnet Idol genom att själv nämna det. En del personer förstår inte innebörden av ordet ingenting och tror att det enda de inte får säga är vem som åkte ut. De tror att det är fritt fram att säga saker som ”Du blir nog nöjd när du ser det.” eller ”Jag tror inte att jag såg vem som åkte ut heller.” eller ”Okej, jag ska inte säga någonting.” med en extremt hemlighetsfull ton i rösten. Då blir jag genast misstänksam och börjar fundera. Då hade det varit bättre om jag inte sagt något alls, så hade kanske de inte sagt någonting alls heller.


Man ska till varje pris undvika Internet också, speciellt nyhetssajter och bloggar. Sin egen blogg kan man gå in på om man är noga med att inte läsa andras kommentarer eller titta på startsidan när man loggar ut och hamnar bland andra bloggars inläggsrubriker.


TV kan vara bra att undvika också, men så länge man tittar på andra kanaler än fyran, undviker nyheter och helst skippar reklam så går det bra. Det bästa är att titta på repriser eller TV-program från USA. Svenska TV-program eller filmer, som man vet är inspelade innan igår, går också bra. Det viktigaste är att man undviker direktsändningar, inklusive hallåor.


Det är dessutom helt uteslutet att få hem folk på besök, om man inte är absolut helt säker på att de inte tittar på Idol. Faktum är att det är helt uteslutet ändå, för de kan råka ha med sig en Metro som de helt öppet slänger fram på soffbordet, eller råkar ha läst en löpsedel och nämner det bara ändå.


Om man kan så ska man faktiskt helst sova bort hela dagen. Men riktigt så drastisk vill man ju inte vara. Det finns gränser för hur gärna jag inte vill veta vem som åkte ut. Jag vill kunna leva ett hyfsat roligt liv idag också. Tacka vet jag den gamla goda tiden, då man hade VCR. Då skulle jag ha bett Totte att spela in Idol medan jag satt på tåget, så att jag hade kunnat titta på det direkt när jag gick upp i morse och haft det hela ur världen så fort som möjligt. Vi måste skaffa en inspelningsbar digitalbox.

 
ANNONS
 
Emma

Emma

19 december 2009 19:28

Ja, eller så tittar du på TV4 play. Mycket enklare.

http://dilemma.bloggplatsen.se

 
Erica

Erica

19 december 2009 22:53

Det hade ju kunnat ha varit ett bra alternativ ... om jag bara hade tänkt så långt!

http://sjusortersdrommar.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - Måndag 17 sept 09:09


Igår fick jag nästan panik när Totte nästan fick panik över att han bara jobbar heltid i två veckor till. Det innebär ju att jag bara är föräldraledig i två veckor till! Fram tills nu har det känts lugnt. Det ska bli kul att börja jobba på mitt nya j...

Av Erica - Tisdag 21 aug 04:05

För fyra år sedan var jag en mycket överviktig enbarnsmamma som inte visste hur jag skulle göra för att lyckas gå ner i vikt och lyckas bli gravid igen. Då gick jag med i Itrim.Idag är jag en precis lika överviktig trebarnsmamma som vet precis vilka ...

Av Erica - Måndag 12 mars 10:56

Nu är hon här, mitt tredje barn! Hon kom för en vecka sedan, med full fart. Barnmorskan som var med på förlossningen kallade henne "Kanonkulan" för att det gick så snabbt.Vattnet gick klockan åtta på morgonen. Då fick vi en tid på sjukhuset för kontr...

Av Erica - Torsdag 22 feb 00:38

Miniplutt är färdigbakad i min mage nu. Den här graviditeten har delvis varit annorlunda än graviditeterna med mina första två barn. Det började med att jag inte ville tänka på graviditeten alls för att jag var så rädd för missfall de första 12 vec...

Av Erica - 20 december 2017 22:20


Valdemar följer jultraditionerna genom att ... ... pynta Miniplutt med en tomteluva! ...

Presentation

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Omröstning

Ni som har egna bloggar: Vilken månad har ni mest besökare?
 Januari
 Februari
 Mars
 April
 Maj
 Juni
 Juli
 Augusti
 September
 Oktober
 November
 December

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Sju Sorters Drömmar med Blogkeen
Följ Sju Sorters Drömmar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se