Direktlänk till inlägg 12 december 2009

Ringar

Av Erica - 12 december 2009 21:45


Totte och jag har köpt förlovningsringar idag. Även om den rosa i plast var fin så är det nog bättre att ha hållbarare ringar. Släta ringar i vitt guld blev det. Jättefina! Nu är de på gravering, så vi får dem inte förrän nästa helg. Jag som vill ha på mig den nu på en gång, och för alltid!


Tre olika affärer var vi i innan vi slog till. Och då hade det slutat med att vi tyckte att dessa ringar var bäst, i alla tre affärerna. Men den sista affären hade otvivelaktigt bäst service och dessutom mycket billigare priser på exakt samma ringar. Vi kommer absolut att gå dit igen när det är dags att välja vigselring.


Vi tänkte lite fram och tillbaka om vi skulle ha släta ringar eller ringar med krusiduller. Både Totte och jag gillar krusiduller, och några av de finaste och roligaste ringar vi såg hade streck, stenar och olika struktur på ytan. Det kändes dock som att man skulle tröttna på de ringarna kanske redan efter fem år, och vi planerar att vara gifta betydligt längre än så. Dessutom kände jag redan nu att de ringarna var för fina för att ha på sig vid alla tillfällen. Jag vill inte känna mig uppklädd när jag sitter hemma i soffan och myser med Totte och kollar på film i mjukisbyxor. Jag vill bara känna mig vanlig då. Men med en sån superfin ring på fingret skulle jag känna mig obekvämt uppklädd ändå. Med andra ord kom vi fram till att släta ringar är bäst. De är superfina de också, men ändå inte så iögonfallande att man behöver känna sig obekväm i mjukisbyxor.


När det gällde släta ringar var vi riktigt överens, Totte och jag. Efter mycket provande tyckte både Totte och jag alltid bäst om de vi till sist köpte. De är inte jätterundade och inte helt raka, utan lite lagom rundade. Populärast just nu var de också, fick vi veta i den tredje affären. Nu känns det väl i och för sig väldigt dumt att välja förlovningsring utifrån vad som är populärt för tillfället, men de är ju faktiskt bara vanliga släta, så jag kan inte tänka mig att de kan bli hopplöst ute, vilka trender som än kommer och går. Dessutom gör det inget om de ser lite daterade ut när Totte och jag är femtio. Det är bara roligt om man kan se att vi måste ha varit gifta länge då.


Jag är lite orolig över storleken på ringen. I och för sig verkade han i affären vara väldigt kompetent, men jag undrar ändå hur det kommer att kännas att ha ringen på sig. Jag vill ju inte att den ska sitta åt för mycket, eller ännu värre, sitta så löst att jag är rädd att den ska åka av hela tiden. Den modellen på ring vi valde har jag bara provat i den storlek som fanns som visningsex. Sedan provade han storlekarna på oss med speciella måttringar. Så jag har inte fått prova att ha min ring på mig. Men om det skulle vara så att det inte känns bra, sa han att de kan ändra på storleken i efterhand, så jag behöver nog inte oroa mig.


En sak jag måste ta reda på är när man måste ta av sig ringen. Helst vill jag ju ha på mig den alltid, alltid. Men det kanske finns tillfällen då man skyddar den bäst om man tar av sig den. Förut hade jag en silverring på tummen i flera år. Den tog jag bara av mig max ett par gånger om året. Oftast för att någon annan ville prova den eller för att jag skulle knåda deg. Den klarade sig riktigt bra tills jag hade på mig den när jag klättrade klättervägg. Då blev den helt sönderriven. Jag undrar om vitt guld beter sig annorlunda, eller om den här ringen också kommer att klara sig bra så länge jag tar av mig den när jag klättrar klättervägg. Jag vill absolut inte behöva ta av mig den varje gång jag ska duscha eller sova. Den ska tillhöra mig, vara en del av mitt finger. Precis som Totte tillhör mig och är en del av mitt liv.

 
 
Emma

Emma

14 januari 2010 11:02

Jag har också funderat på det där med ringar. Det finns så många olika sätt och alla gör som de helst vill, men jag undrar om det ändå finns något sätt som det är "tänkt". Hur var det från början?

Bör man lägga pengarna på en riktigt snygg förlovningsring eller är det bättre att välja en enkel, så som ni gjorde, och sedan slå på stort på vigselringen? Det var väl det vanligaste förr i alla fall. Men i Amerikanska filmer friar killarna med riktigt snygga ringar. Måste den ändå överglänsas sen? Måste man ens ha ring om man inte vill?

http://dilemma.bloggplatsen.se

 
Erica

Erica

14 januari 2010 14:53

Samhället och kvinnosynen har utvecklats så mycket sedan "början" så jag tror inte att det är aktuellt att ta reda på hur det var från början längre. Men det finns säkert olika sätt som är vanligare än andra. Och detta är nästan säkert olika i USA och Sverige.

Det tråkiga med att slå på stort med vigselringen är väl att stackars killen inte får någon snygg ring, om man väljer att killen inte ska ha två ringar. Totte och jag har fortfarande inte bestämt om han ska få en vigselring eller inte.

Jag är enormt glad att jag inte har en sådan där hemsk förlovningsring som de har i amerikanska filmer. För det första skulle det som sagt var kännas jobbigt att vara tvungen att vara klädd i bling bling hemma i soffan med mysbyxorna. Men sedan vill jag ha en bekväm ring också, inte en som är tung, fastnar i allt möjligt som man drar handen mot och snurrar runt och hamnar åt fel håll hela tiden.

http://sjusortersdrommar.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - 7 juni 2023 15:34

När barnen har flyttat hemifrån kommer jag att ha mycket mer tid till att skruva åt trappgrinden, tvätta kläder åt sex personer, fylla i papper till förskolan, städa undan leksaker och lyssna på oändliga berättelser som mina skatter vill dela med s...

Av Erica - 3 januari 2022 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... överlämna den första julklapp bebisen någonsin fått och önska God Jul!   ...

Av Erica - 24 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... knacka på magen och fråga om bebisen inte vill komma ut nu när allt är fixat.   ...

Av Erica - 23 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... plocka bort alla vassa barr från granen.   ...

Av Erica - 22 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... julpynta med gosedjur i fönstret.   ...

Presentation

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Omröstning

Ni som har egna bloggar: Vilken månad har ni mest besökare?
 Januari
 Februari
 Mars
 April
 Maj
 Juni
 Juli
 Augusti
 September
 Oktober
 November
 December

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards