Direktlänk till inlägg 14 januari 2010

Ett år på bloggen

Av Erica - 14 januari 2010 20:45


Idag har jag haft min blogg i ett helt år. Det känns nästan overkligt, både att tänka att jag har haft den så länge, och att tänka att det någonsin fanns en tid då jag inte hade den.


Hittills har jag bloggat varje dag. Jag har inte alltid haft möjlighet att lägga upp allt på bloggen samma dag, men det finns minst ett blogginlägg för varje datum ett helt år tillbaka nu. Bloggmässigt har det varit ett underbart år, men det har ibland känts lite som ett måste att blogga varje dag. När jag får för mig att jag ska göra något så ger jag mig den på att inte misslyckas, även om jag egentligen inte längre vill lyckas. Därför har jag ett blogginlägg för varje dag i ett år tillbaka nu. Men jag kommer inte att fortsätta så. Jag kommer att blogga när jag känner för det i fortsättningen. Aldrig för att jag ”måste” för att jag inte har något blogginlägg för den dagen.


Det här betyder förhoppningsvis inte att jag kommer att blogga speciellt mycket mer sällan än vanligt. Oftast är det något jag har att skriva i alla fall varannan dag, och ofta fler gånger om dagen också. Jag känner bara att det är viktigt för mig att berätta för mig själv att jag inte måste.


Sedan har jag bestämt mig för att inte göra det så komplicerat för mig heller. Jag har bloggat väldigt mycket genom att skriva i Word först och sedan lägga upp inläggen när jag kommer hem. Jag har gjort så när jag har varit ute och rest så mycket med jobbet, för att jag bara har haft jobbdatorn med mig, men vill spara mina blogginlägg på min privata dator innan jag lägger upp dem. Det ska jag sluta med, så nu kommer blogginläggen förhoppningsvis att komma upp direkt när jag skriver dem. Mycket roligare! Men det kan fortfarande bli fördröjningar när jag vill ha med bilder, för jag kan inte ladda över bilder från kameran till jobbdatorn. Det måste jag fortfarande göra hemma.


När jag startade den här bloggen var jag i ett extremt behov av den. Jag var arbetssökande, bodde i ett flyttkaos och var allmänt frustrerad. Dessutom hade jag många tankar i huvudet som handlade om vilken förändrad och bättre person jag blivit sedan jag träffade Totte. Det var verkligen nödvändigt för mig att skriva vissa dagar för att jag överhuvudtaget skulle orka ta mig upp ur sängen.


Senare, när jag fick det jobb jag har nu, gick jag igenom ännu fler förändringar, och jag behövde skriva av mig massor. Men nu när allting har lagt sig är jag en glad människa med andra syften i livet, och med att gå upp på morgonen, än att blogga. Jag behöver alltså inte bloggen lika mycket som förut. Därför behöver jag inte tvinga mig själv att skriva i den för att må bra. Alltså kommer jag bara att skriva för att jag vill i fortsättningen.


Men tro inte att jag kommer att låta bloggen förfalla, eller skriva med minskad entusiasm. De blogginlägg jag faktiskt skriver borde tvärtom bli ännu bättre. Det är större att göra något för att man älskar det, än att göra något för att man känner sig tvungen!

 
ANNONS
 
Emma

Emma

22 februari 2010 12:13

Du kanske kan börja blogga lite mer i "nutid" också. Känns så märkligt att läsa inlägg som är 1,5 månader gamla. Många av sakerna som du skriver är ju egentligen inte kopplade till något speciellt datum, så det borde gå.

http://dilemma.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - 12 november 2018 16:18


  Såhär kan man se ut när man har sköldkörtelsjukdomen postpartum tyreoidit:     Min poäng är att det inte syns om man är sjuk. Det finns så många sjukdomar som inte syns och det är så svårt att veta om folk i ens närhet är sjuka. På den h...

Av Erica - 10 november 2018 17:23


  Nu har jag jobbat drygt en månad på mitt nya jobb och jag ångrar inte en sekund att jag bytte jobb! Visst finns det småsaker som är sämre här en på förra jobbet, men på det stora hela är det mycket bättre! Jag har många fler kollegor, mer struktu...

Av Erica - 30 september 2018 23:53

Imorgon börjar jag på mitt nya jobb. Jag är helnöjd med beslutet att byta jobb och har höga förväntningar på det nya stället. Nu, såhär kvällen innan det är dags, känns lite som dagen före julafton. Allt är fortfarande möjligt. Kommer jag att ha...

Av Erica - 26 september 2018 02:45

  Nu är jag färdigfirad. Jag är sjungen för fyra gånger, uppvaktad på sängen, skålad för vid två olika tillfällen och överöst med presenter/presentkort. Jag älskar fortfarande att fylla år.   Det känns bra att vara 35 år. Jag har tre barn och n...

Av Erica - 23 september 2018 23:15


"Alla har väl hål i öronen!?!" var den allmänna uppfattningen igår på mitt 35-årskalas. Men där satt jag med ett par superfina SNÖ-örhängen på presentbordet och helt intakta öron på huvudet. Jag vet inte varför jag aldrig har tagit hål i öronen och j...

Presentation

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Omröstning

Ni som har egna bloggar: Vilken månad har ni mest besökare?
 Januari
 Februari
 Mars
 April
 Maj
 Juni
 Juli
 Augusti
 September
 Oktober
 November
 December

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Sju Sorters Drömmar med Blogkeen
Följ Sju Sorters Drömmar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se