Direktlänk till inlägg 28 juni 2010

Att få känna sig duktig

Av Erica - 28 juni 2010 14:16


Regnet piskar i ansiktet, hjärtat bultar som aldrig förr och skavsåren gör sig påminda under fötterna. Jag flåsar, flämtar, uppbådar all mental styrka jag har, för den fysiska styrkan har egentligen tagit slut för länge sedan. Men ingenting ska få stoppa mig. Jag bara ska klara av det här.


Ju jävligare träningspass man klarar av, desto duktigare är man. Att man överhuvudtaget kommer på att man ska ge sig ut och springa när det regnar, gör att man får extrapoäng. Tar man dessutom i, som om det gällde kung och fosterland, fast det bara är ett vanligt tisdagspass runt kvarteret, gör det en ännu duktigare.


Jag saknar att springa min vanliga runda två gånger i veckan. Jag saknar att få ge mig den på att ge mig ut, hur dåligt väder det än är. Men framförallt saknar jag att få komma hem efter ett hårt träningspass och bara få känna hur duktig jag är.


Aldrig är soffan skönare än när man nyss har varit ute och sprungit. Aldrig är TV-programmen bättre än när man just har betalat klart räkningarna. Och aldrig har det dåliga samvetet över diskberget hållit sig så långt borta som när man kommer hem från ett spinningpass.


Jag mår inte som bäst när jag mår som bäst. Jag mår som bäst när jag nyss har mått dåligt. Eller inte dåligt. Jag mår ju inte dåligt när jag springer. Jag mår faktiskt riktigt bra. Men det är ju inte det mest avslappnade och bekvämaste man kan göra. Jag är som bekvämast när jag nyss har haft det obekvämt. Och det gäller både kropp och själ.


Även om det bästa jag vet är att mysa i soffan med Totte framför en TV-serie, så skulle jag inte ha det bästa liv jag kan ha, om jag fick mysa i soffan hela tiden. Dessa stunder skulle inte vara lika värdefulla, lika avslappnade, lika mysiga, om jag inte först hade gjort något duktigt. Jag måste få känna att jag är värd myset för att kunna njuta ordentligt av det.


Det finns inga genvägar till ett meningsfullt liv. Att få roa sig betyder ingenting om man inte har slitit först. En lugn stund är inte skön om inte dagen hittills har varit hektisk. Därför unnar jag alla att få vara duktiga ibland. Inte för att man ska ställa så höga krav på sig själv att man går in i väggen. Inte heller för att alla andra ska se hur duktig man är, eller för att någon annan ska dra nytta av det duktiga man gör. Utan bara för att ge sitt eget liv mening. Bara för att man själv ska få uppleva hur mycket underbarare det är att göra något underbart när man först har gjort något duktigt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - 7 juni 2023 15:34

När barnen har flyttat hemifrån kommer jag att ha mycket mer tid till att skruva åt trappgrinden, tvätta kläder åt sex personer, fylla i papper till förskolan, städa undan leksaker och lyssna på oändliga berättelser som mina skatter vill dela med s...

Av Erica - 3 januari 2022 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... överlämna den första julklapp bebisen någonsin fått och önska God Jul!   ...

Av Erica - 24 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... knacka på magen och fråga om bebisen inte vill komma ut nu när allt är fixat.   ...

Av Erica - 23 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... plocka bort alla vassa barr från granen.   ...

Av Erica - 22 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... julpynta med gosedjur i fönstret.   ...

Presentation

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Omröstning

Ni som har egna bloggar: Vilken månad har ni mest besökare?
 Januari
 Februari
 Mars
 April
 Maj
 Juni
 Juli
 Augusti
 September
 Oktober
 November
 December

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards