Direktlänk till inlägg 12 oktober 2010

Sitter stilla när jag pratar

Av Erica - 12 oktober 2010 23:56


Mitt problem är att jag sitter stilla för mycket när jag pratar. Det är därför jag inte går ner i vikt. Det är därför jag inte alltid har tid att träna. Det är därför jag inte alltid hinner med att måla naglarna, diska eller ladda upp bilder på bloggen.


När jag pratar med någon om något så sitter jag still. Inget annat blir gjort under tiden. Och jag pratar väldigt mycket på min fritid, för jag tycker om att prata med de jag tycker om. Jag pratar med Totte i telefon för att inte sakna honom så mycket. Jag pratar med mamma om träning och mat. Jag pratar med pappa om saker jag undrar hur de fungerar. Jag pratar med vem som helst om vad jag tänker på, för att jag sorterar mina tankar bäst genom att förklara dem för någon annan.


Om jag kunde springa medan jag pratade skulle det bli lättare att gå ner i vikt. Jag borde försöka hitta någon att springa tillsammans med. Helst någon som alltid är i samma stad som mig. Jag borde lära mig att bara lyssna på vissa delar av samtalet när jag pratar med Totte i telefon, så som han gör med mig, så att jag kan blogga samtidigt eller åtminstone måla naglarna. Jag borde överhuvudtaget bli bättre på att få min kropp att fungera samtidigt som jag tänker på, och pratar om, något annat. Då skulle jag inte ha glömt bort att krydda köttet jag stekte idag samtidigt som jag pratade med mamma i köket.


Men man är väl som man är. Det är inte troligt att jag kommer att sluta tycka om att prata om både det ena och det andra med de jag tycker om. Och det är inte troligt att jag ska bli bättre på att utföra andra saker medan jag pratar. Jag är ju alltid så noga när jag gör saker, vill sätta mig ner och inte ha något som stör, så att jag kan sätta mig in i det och göra det rätt. Det finns inte en chans att jag kommer att börja göra dessa saker slarvigt samtidigt som jag pratar med någon om något annat.


Det jag kan göra är att tänka mer på att inte sitta ner när jag pratar. Stå upp måste ju vara lite bättre än att sitta ner. Att ta en promenad istället för att fika när man träffar en kompis kan ju inte vara omöjligt. Planera in pratandet kan också vara en bra idé istället för att bara fastna i en diskussion när som helst och sedan inte göra något annat på hela kvällen. Jag vill inte sluta prata, men jag kan ju se till att göra de viktigaste sakerna för kvällen innan jag söker mig till ett rum där det finns personer att prata med. Jag ska vända det här till något bra. Pratandet är något av det bästa i mitt liv! Jag ska inte låta det fortsätta förstöra andra delar i mitt liv!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - 7 juni 2023 15:34

När barnen har flyttat hemifrån kommer jag att ha mycket mer tid till att skruva åt trappgrinden, tvätta kläder åt sex personer, fylla i papper till förskolan, städa undan leksaker och lyssna på oändliga berättelser som mina skatter vill dela med s...

Av Erica - 3 januari 2022 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... överlämna den första julklapp bebisen någonsin fått och önska God Jul!   ...

Av Erica - 24 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... knacka på magen och fråga om bebisen inte vill komma ut nu när allt är fixat.   ...

Av Erica - 23 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... plocka bort alla vassa barr från granen.   ...

Av Erica - 22 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... julpynta med gosedjur i fönstret.   ...

Presentation

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Omröstning

Ni som har egna bloggar: Vilken månad har ni mest besökare?
 Januari
 Februari
 Mars
 April
 Maj
 Juni
 Juli
 Augusti
 September
 Oktober
 November
 December

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards