Direktlänk till inlägg 22 november 2010

Halsbandsshopping

Av Erica - 22 november 2010 23:41


Halsband är nog inget man ska förvänta sig att män förstår sig på. Jag brukar inte generalisera, men ibland märks det faktiskt tydligt att Totte är en man, och jag en kvinna. I vanliga fall märks det inte alls, när han lagar mat och jag skruvar i glödlampor, men ibland märks det verkligen.


Jag oroar mig för att jag inte kommer att hitta ett perfekt halsband att ha på mig när vi gifter oss. Totte fattar ingenting och tycker att jag kan ta ett av de halsband jag har. När han sa det förstod jag att han har missat vad det här med halsband handlar om, på flera plan.


För det första är det inte troligt att jag har ett halsband hemma som passar till brudklänningen. Det är ju inte direkt så att jag brukar gå omkring med brudklänning. Troligen behöver jag alltså köpa ett nytt halsband om det ska passa brodyren på klänningen. Det räcker ju inte att ta ett halsband som är snyggt, om man tittar på det för sig, utan det ska passa med klänningen också.


För det andra så måste halsbandet passa tillfället och alla andra accessoarer. Återigen är det inte troligt att jag har ett halsband hemma som passar. Jag har aldrig gift mig förut, alltså har jag inte köpt ett halsband som passar att gifta sig i förut. Att det är sommar, klänningen är axelbandslös och vilken frisyr jag ska ha är också saker som spelar in.


Totte vet att jag inte brukar nöja mig med något som bara duger. Jag vill anstränga mig för att hitta det jag tycker är perfekt. Det är inte för att jag tycker att jag bara är värd det allra bästa, eller för att jag tror att jag inte kommer att bli fin i det näst bästa halsbandet. Det är bara för att jag inte ser någon anledning att använda det näst bästa när jag kan göra allt för att hitta det som är allra bäst. Jag köper ju till och med nya servetter till nästan alla tillfällen. Inte för att de servetter jag redan har inte är fina, utan för att jag vill hitta på en helt ny idé med de bästa servetter som passar för detta nya tillfälle, varje gång. Alltså tycker jag att det var lite onödigt att ens försöka föreslå att jag ska gifta mig i ett halsband som inte är inköpt för tillfället.


Men jag tror att det är bättre om jag tar med min brudtärna för att shoppa halsband. Hon förstår nog mycket bättre än Totte vad det är man måste tänka på. Som tur är har vi mer än ett halvår på oss, men jag tycker att det är skönt att var förberedd i god tid, så jag kommer nog att fortsätta vara lite orolig ändå. Och till slut vill jag ju att Totte ska se hur perfekt det blev, så jag kan inte helt utesluta honom ur shoppingen.

 
 
Emma

Emma

23 november 2010 10:45

Det blir nog bäst tror jag också.

http://dilemma.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - 7 juni 2023 15:34

När barnen har flyttat hemifrån kommer jag att ha mycket mer tid till att skruva åt trappgrinden, tvätta kläder åt sex personer, fylla i papper till förskolan, städa undan leksaker och lyssna på oändliga berättelser som mina skatter vill dela med s...

Av Erica - 3 januari 2022 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... överlämna den första julklapp bebisen någonsin fått och önska God Jul!   ...

Av Erica - 24 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... knacka på magen och fråga om bebisen inte vill komma ut nu när allt är fixat.   ...

Av Erica - 23 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... plocka bort alla vassa barr från granen.   ...

Av Erica - 22 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... julpynta med gosedjur i fönstret.   ...

Presentation

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Omröstning

Ni som har egna bloggar: Vilken månad har ni mest besökare?
 Januari
 Februari
 Mars
 April
 Maj
 Juni
 Juli
 Augusti
 September
 Oktober
 November
 December

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards