Alla inlägg under mars 2012

Av Erica - 12 mars 2012 07:51


Vi människor måste grovt ha missuppfattat begreppet tid. Att ge tid en annan betydelse har potential att lösa alla de stora frågorna: Vad fanns innan Big Bang? Vad finns där universum tar slut? Vad är meningen med livet? Vad händer när vi dör? Inget av det där är klurigt längre om tid är något helt annat än vad vi tror att det är. Kanske kommer allting att framstå som uppenbart en dag när tid inte längre är tid. Det skulle vara skönt!

Av Erica - 7 mars 2012 22:31


"När vädret blev bättre var sistaårseleverna ute på den runda gräsmattan hela tiden, en ännu större grupp [...] Varför gjorde jag dem aldrig sällskap? Jag ville, men det skulle finnas ett outhärdligt ögonblick när jag stod i utkanten av gruppen, och de skulle skugga ögonen med handen och titta upp och undra varför jag var där. Det var något jag skulle behöva säga, det var en plats i gräset där jag skulle vara tvungen att sätta mig, en ställning jag skulle vara tvungen att sitta i. För andra människor verkade de här besluten vara oproblematiska, de var inga beslut över huvud taget; för mig hade de aldrig slutat vara beslut."


I en klass för sig av Curtis Sittenfeld


Exakt såhär kände jag när jag pluggade juridik. Och när det gäller besluten känner jag fortfarande såhär. De är fortfarande beslut, även om jag bara ska sätta mig bredvid Totte eller ett gäng nära vänner. Jag låter inte bli att sätta mig, och jag tycker inte att det är en obehaglig situation längre, när jag är med mina nära. Men jag känner fortfarande att det är beslut, medan jag tydligt märker att det inte alls är beslut för många andra.


I situationer med nya människor är jag helt socialt missanpassad. Jag kan stå som en idiot i utkanten av gruppen hur länge som helst, för att jag inte vet var jag ska sätta mig. Men jag tvingar mig själv att inte gå därifrån. Till slut sätter jag mig ner, endast för att det känns mer obehagligt att vara den enda som fortfarande står upp än att vara tvungen att välja platsen att sätta mig på.

Presentation

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Omröstning

Ni som har egna bloggar: Vilken månad har ni mest besökare?
 Januari
 Februari
 Mars
 April
 Maj
 Juni
 Juli
 Augusti
 September
 Oktober
 November
 December

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards