Direktlänk till inlägg 19 augusti 2013

Skynda på!

Av Erica - 19 augusti 2013 22:36


Totte och jag har gjort ett test för att se vad vi har för plikter. Det finns fem olika man kan ha. En del har bara en tydlig. Andra har lite av varje.

Inte helt oväntat hade Totte plikten Skynda på! som sin starkaste plikt. Han har ju inget tålamod alls och kan bara sitta still när han har ett fartfyllt dataspel framför sig. Hans andra plikt var Var till lags! vilket inte heller förvånade mig. När han inte sitter vid datorn är han alltid omtänksam och vill att jag och hela universum ska ha det bra.

Den stora överraskningen var att min enda plikt var Skynda på! som inte alls känns så likt mig. Men jag hade den inte alls lika stark som Totte. Han fick till och med mer poäng på sin andra plats än vad jag hade på min första plats. När jag tänker efter så gillar jag ju faktiskt inte alls ineffektivitet. Totte skyndar mest på och gör något, vad som helst, medan jag gärna skyndar på och gör det som behöver göras, tills det är ordentligt gjort.

Jag hade lite av plikterna Var perfekt! och Ansträng dig! också. Dem trodde jag skulle ligga på första plats, men jag hade inte ens tillräckligt av dem för att man ska kunna säga att jag har mer än en plikt. Fast alla frågor om perfekthet handlade om hur man klär sig och om man bryr sig om vad andra tycker om en. Jag tycker bara att det är viktigt att jag gör saker så perfekt att jag själv blir glad, och mest när jag tillverkar inbjudningskort och sorterar post.

Totte hade en liten skvätt av Var perfekt! också. Vi är tydligen mer lika än vi trodde. Framförallt för att vi har Skynda på! som vår största plikt, båda två. Vi kanske bara ska tona ner Tottes plikt lite bara, så kanske vi hamnar på samma våglängd!

 
ANNONS
 
Emma

Emma

20 augusti 2013 09:53

Intressant test. Jag gillar sånt där. Känner på rak arm inte att jag har någon av de där plikterna. Kan man vara helt utan eller är testet inte utformat så? Vilken är den femte plikten?

http://dilemma.bloggplatsen.se

Erica

21 augusti 2013 09:42

Var stark! är den femte plikten. Då vill man inte ha hjälp, utan klarar sig själv. Man kan ha lite av varje, så att ingen plikt egentligen hämmar en.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - Måndag 17 sept 09:09


Igår fick jag nästan panik när Totte nästan fick panik över att han bara jobbar heltid i två veckor till. Det innebär ju att jag bara är föräldraledig i två veckor till! Fram tills nu har det känts lugnt. Det ska bli kul att börja jobba på mitt nya j...

Av Erica - Tisdag 21 aug 04:05

För fyra år sedan var jag en mycket överviktig enbarnsmamma som inte visste hur jag skulle göra för att lyckas gå ner i vikt och lyckas bli gravid igen. Då gick jag med i Itrim.Idag är jag en precis lika överviktig trebarnsmamma som vet precis vilka ...

Av Erica - Måndag 12 mars 10:56

Nu är hon här, mitt tredje barn! Hon kom för en vecka sedan, med full fart. Barnmorskan som var med på förlossningen kallade henne "Kanonkulan" för att det gick så snabbt.Vattnet gick klockan åtta på morgonen. Då fick vi en tid på sjukhuset för kontr...

Av Erica - Torsdag 22 feb 00:38

Miniplutt är färdigbakad i min mage nu. Den här graviditeten har delvis varit annorlunda än graviditeterna med mina första två barn. Det började med att jag inte ville tänka på graviditeten alls för att jag var så rädd för missfall de första 12 vec...

Av Erica - 20 december 2017 22:20


Valdemar följer jultraditionerna genom att ... ... pynta Miniplutt med en tomteluva! ...

Presentation

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Omröstning

Ni som har egna bloggar: Vilken månad har ni mest besökare?
 Januari
 Februari
 Mars
 April
 Maj
 Juni
 Juli
 Augusti
 September
 Oktober
 November
 December

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Sju Sorters Drömmar med Blogkeen
Följ Sju Sorters Drömmar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se