Senaste inläggen

Av Erica - 5 december 2016 12:00


I lucka 5 hittade vi tandborstar och tandkräm. Neo var lite besviken att det inte var en leksak, för han tyckte att paketet kändes som en leksak den här gången.

Passande nog hade Neo sagt åt mig dagen innan att jag skulle slänga hans tandborste för att den hade blivit för tufsig. På kvällen blev han glad när han skulle borsta tänderna för att han fick rosa Hello Kitty-tandkräm.

Iza stoppar alla paket i munnen, både öppnade och oöppnade. Hon blev med andra ord glad att hon äntligen fick något hon fick ha kvar i munnen utan att någon tog bort det. Ganska lyckat ändå!

ANNONS
Av Erica - 4 december 2016 12:00


I lucka 4 hittade vi böcker med jultema. Neo fick Super-Charlie och den försvunna tomten. Iza fick Mollys julgran. De var nöjda båda två. De här böckerna kommer vi nog att läsa många gånger i jul!

ANNONS
Av Erica - 3 december 2016 12:00


I lucka 3 hittade vi marsipantomtar och en blåbärsklämis. "Tack mamma! De var jättegoda!" sa Neo om marsipantomtarna och Iza mumsade i sig klämisen med god aptit. Ytterligare en lyckad lucka!

Av Erica - 2 december 2016 12:00


I lucka 2 hittade vi garn och beskrivning av hur man gör garntomtar. Iza hade nästan 40 graders feber och ville inte vara med och göra tomtar. Neo klippte garnet och räknade varven när jag snurrade upp det runt mobilerna. (Det fungerade utmärkt nu när vi inte hade pappbitar.) Vi gjorde en tomtegubbe och en tomtegumma. Neo insisterade på att tomtegumman också skulle ha fötter som man skymtade under klänningen, så det gjorde vi. Det var en riktigt lyckad lucka!

Av Erica - 1 december 2016 12:00


I lucka 1 hittade vi ramar med vinterlandskap och bilder på Neo med tillhörande tomteluvor. Vi satte in bilderna i ramarna. Neo blev bekymrad över att texten i bakgrunden inte syntes längre och Iza ville bara ha paketet i munnen. Men på det stora hela var det en lyckad lucka!

Av Erica - 30 november 2016 12:00


Imorgon börjar vi att öppna barnens fina julkalender. Vad spännande det ska bli! Jag undrar om de kommer att uppskatta luckorna eller om det blir besvikelse för att det nästan inte är leksaker i något av paketen.

Dagen efter lägger jag upp bilder från lucköppningen, men jag bakdaterar inlägget så att det hamnar på rätt dag. Det blir roligare så om man kollar i bloggen nästa år, så att båda Valdemars julkalendrar och barnens julkalender hamnar på rätt dag i "för x år sedan".

Av Erica - 29 november 2016 22:40


Äntligen har jag fått mitt nya, underbara, gröna iPhone-skal! Lycka!

Av Erica - 29 november 2016 22:39


När jag gick av tåget i morse och steg ut på perrongen, så var luften kall, marken isig och människorna trötta. Det var fortfarande mörkt ute och horisonten gav inget hopp om förbättring. Jag tänkte att detta var ännu en vanlig vardag med jobb, snö och mörker. Det kändes sakligt och trist.

Sedan tänkte jag på att radiokalendern börjar på torsdag, så snart kan jag lyssna på den när jag går till jobbet på morgnarna. Spännande! Jag tänkte på att vi ska till Stockholm i helgen och gå på julmarknad och åka skridskor. Jag tänkte på julkalendern jag har gjort till barnen och på alla julkakor jag ska baka under december. Plötsligt kändes det som att något längtansvärt låg alldeles runt hörnet. Om bara ett par dagar kommer det att vara full fart med julstök och kalendrar varje dag. Härligt!

Jag tänkte på uttrycket "Lugnet före stormen" och konstaterade att på samma sätt var detta "Vintern före julen". Det jag upplevde idag var en så trist och avskalad vinterdag som bara vintern före julen kan vara. Snart drar allt igång och när man väl är inne i det finns det ingen återvändo, likt stormen. Det är bara att rida ut den.

En ensam liten tomte har jag pyntat med på nattduksbordet. Han symboliserar förväntan. Snart är den här! Snart är det oundvikliga, virvlande, underbara julen här!

Presentation

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018
>>>

Omröstning

Ni som har egna bloggar: Vilken månad har ni mest besökare?
 Januari
 Februari
 Mars
 April
 Maj
 Juni
 Juli
 Augusti
 September
 Oktober
 November
 December

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Sju Sorters Drömmar med Blogkeen
Följ Sju Sorters Drömmar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se