Direktlänk till inlägg 28 juli 2010

Semester med de jag tycker bäst om

Av Erica - 28 juli 2010 21:40


Nu är det inte många dagar kvar på min semester och jag börjar se tillbaka på det jag har gjort. Det har på många sätt varit en riktigt bra semester och jag har kommit fram till att det beror på att jag har umgåtts med de jag tycker om mest.


Semester handlar inte om att åka till den dyraste semesterorten eller göra de häftigaste sakerna. Det handlar inte heller om att hinna träffa alla tråkiga släktingar som man bara umgås med för att man måste. Semester handlar om att koppla av och ha det bra, och det gör man bäst med de man tycker bäst om och kan vara sig själv med.


Summan av de små detaljer man minns är det som gör semestern till ett trevligt (eller tråkigt) minne. Det är inte den övergripande rubriken som är viktig, utan vad man har fyllt innehållet med. Att man har "Campat i Lysekil" eller "Badat i Sillvik" garanterar inte att man har haft det bra, men alla små saker man ler när man kommer ihåg gör det.


Nog för att vaniljhärtat, brysselkexen, kanelbullen, kokosbollen, wienerbrödet, blåbärspajen och den skumma bakelsen vi köpte på ett konditori på husvagnssemestern i Lysekil var jättegoda, men det jag kommer ihåg mest och som känns som det roligaste minnet är att jag, hur mycket jag än försökte, inte lyckades få tag på någon arraksboll.


Vissa kanske tycker att det är viktigt att komma ihåg vem som vann när vi spelade Geni, men mina två gladaste minnen är det när det kom en fråga om en kille som hade ett så lustigt dubbelnamn att mamma och jag höll på att skratta ihjäl oss, och det faktum att mamma inte kunde låta bli att fnissa varje gång hon läste en så svår fråga för pappa att hon inte trodde att han skulle klara den.


Det hade kanske varit roligare om det hade gått att bada i vattnet i Lysekil, men minnet av hur  rädd, snopen, uppspelt och panikslagen jag blev när jag stod med vatten två decimeter upp på vaderna och insåg att jag inte kunde ta mig tillbaka till land för att jag var omringad av brännmaneter vill jag inte byta bort. Och inte bilden av brännmaneterna på den andra stranden, där de låg som ett täcke längst hela strandkanten, heller.


En sådan liten tillfällighet som att få en svart liten söt hund till granne på campingen kan också vara det som gör semestern snäppet bättre. Totte kom på att vi skulle kalla den för Niggafix för den såg ut som en svart Idefix. Fantasirikedom är det bästa som finns!


Trots att vi gjorde en massa roliga aktiviteter i Göteborg den här veckan var det roligaste ändå det vi gjorde bara för att vi hade tråkigt när vi väntade på Totte. Under veckan har vi varit på bio, grillat, hyrt film, åkt och badat och ätit hallonsyltkaka. Men det roligaste var när Wilma lärde sig vem hammarhajen är, med hjälp av en massa hundgodis.


Så hur mycket jag än hade planerat hade jag inte kunnat få en bättre semester än jag fick. Jag blir hellre bränd av maneter tillsammans med pappa och Totte än badar i medelhavet ensam. Och jag förlorar hellre Geni samtidigt som jag sätter vinet i halsen när jag skrattar åt frågorna tillsammans med mamma och Totte än vinner mot några tråkigt människor som jag inte känner. Jag har hellre en liten lagom husvagnssemester med de jag tycker bäst om än en drömsemester med folk jag inte trivs med. Därför är jag nöjd, så nöjd man kan bli, med min semester i år.

 
 
Emma

Emma

29 juli 2010 23:02

Wilma + Hammarhaj = kul

http://dilemma.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - 7 juni 2023 15:34

När barnen har flyttat hemifrån kommer jag att ha mycket mer tid till att skruva åt trappgrinden, tvätta kläder åt sex personer, fylla i papper till förskolan, städa undan leksaker och lyssna på oändliga berättelser som mina skatter vill dela med s...

Av Erica - 3 januari 2022 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... överlämna den första julklapp bebisen någonsin fått och önska God Jul!   ...

Av Erica - 24 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... knacka på magen och fråga om bebisen inte vill komma ut nu när allt är fixat.   ...

Av Erica - 23 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... plocka bort alla vassa barr från granen.   ...

Av Erica - 22 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... julpynta med gosedjur i fönstret.   ...

Presentation

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Omröstning

Ni som har egna bloggar: Vilken månad har ni mest besökare?
 Januari
 Februari
 Mars
 April
 Maj
 Juni
 Juli
 Augusti
 September
 Oktober
 November
 December

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards