Presentation

URL:    http://sjusortersdrommar.bloggplatsen.se
Registrerad:    2009-01-14 20:51
Senast inloggad:    2018-11-15 00:26
Bloggtitel:    Sju Sorters Drömmar
Förnamn:    Erica
Efternamn:   
Län:    Uppsala län
Kommun:    Uppsala
Ort:    Storvreta
Intressen:    Baka och Pyssla

Sju sorters kakor heter en av de mest sålda böckerna som finns i våra svenska hem. Den innehåller recept till betydligt fler sorters kakor än så, men det är ett bra namn.


Mitt liv består av sju sorters drömmar som alla kämpar om min fullständiga uppmärksamhet. Det är sju olika sorters drömmar som alla innehåller mycket mer än bara en dröm. Jag ska här presentera dem i tur och ordning.


Drömmen om det perfekta familjelivet är den dröm jag vill leva varje dag. Jag är lycklig med min man Totte, min son Neo, min dotter Iza och min dotter Nina! Fast familjelivet är jobbigt, slitigt, stressigt och otillfredsställande ibland, vägs det alltid upp av de stunder vi skrattar tillsammans. Det är den här familjen jag har och jag tycker att det är perfekt. Det handlar dock inte om något "perfekt" familjeliv i ordets rätta bemärkelse. Jag tycker att det är underbart perfekt att både Totte och jag är charmigt operfekta och livet blir så mycket roligare så. Vi uppfostrar Neo, Iza och Nina som vi vill och som vi tror är bra för dem, inte på det perfekta sätt man läser om i böcker. Jag tycker även väldigt mycket om de andra personer som ingår i min familj i stort. Drömmen handlar också om framtiden och mina försök att inte bestämma i förväg exakt hur jag vill ha det, utan glädja mig över hur det än blir.


Drömmen om det perfekta fritidsintresset innebär att jag vill att mitt liv, för att vara i balans, måste innefatta ett fritidsintresse som är lagom roligt, tar upp lagom mycket av min tid, är lagom billigt och går att utföra med lagom många personer utan några negativa konsekvenser. Mina två nuvarande största fritidsintressen har sina nackdelar. Jag älskar att baka! Det tar ibland upp för mycket tid, kostar för mycket pengar och får oftast den negativa konsekvensen att jag och Totte äter upp det jag har bakat och går upp i vikt. Mitt andra stora intresse är att pyssla. Det tar också enormt mycket tid när man väl sätter igång ett projekt. Det är dessutom besvärligt att göra hemma eftersom jag måste plocka fram och plocka undan grejerna varje gång för att Neo inte ska förstöra eller flytta runt dem. Jag tycker även mycket om att läsa böcker. Men jag läser fruktansvärt långsamt, så det tar alldeles för lång tid om jag ska hinna läsa ut en bok inom rimlig tid. En del av drömmen är också att försöka träffa mina underbara vänner tillräckligt ofta, vilket är svårt i och med att vi alla har jobb och vissa av oss barn som tar upp all tid.


Drömmen om den perfekta karriären är i ständig förändring. Mitt jobb utvecklas på nya sätt hela tiden med både mer ansvar och mer juridiska arbetsuppgifter. Jag jobbar i Uppsala nu och jag har många trevliga arbetskollegor. Det känns som att karriären går i rätt riktning, men det är ingen som vet var det slutar än.


Drömmen om de perfekta sakerna betyder inte att jag är en större materialist än alla andra. Det är inte de dyraste sakerna jag vill ha, eller de mest populära inneprylarna. Men det spelar ändå rätt så stor roll för mig vilka saker jag har omkring mig. Färger har stor betydelse. Funktion också. Framförallt blir jag besatt av att hitta den perfekta saken när jag ser ett behov av den i hemmet och jag vet att en sak av just den här sorten brukar kosta ganska lite och borde gå att hitta på nästan vilken affär som helst. Varför lida och sakna när det är så lätt att få?


Drömmen om fysiskt välbefinnande är en ständig kamp i sig. Det är en svår balans gång att träna rätt, få ordentligt med vardagsmotion varje dag, äta rätt och ändå känna att man får unna sig både vila och godsaker ibland. Den här drömmen fick en rejäl spark i rätt riktning när jag började på Itrim. Sedan dess har jag fött två till barn, så vikten har gått åt fel håll ett bra tag. Min förhoppning är nu att komma ner till min målvikt igen. Detta har jag påbörjat genom att träna tre gången i veckan och gå 10 000 steg om dagen. Nu måste jag hitta hälsosammare rutiner kring maten igen också.


Drömmen om psykiskt välbefinnande är en dröm för sig. Jag tror nämligen inte att evig lycka kan komma utifrån. Oavsett hur bra det går för mig med familjelivet, karriären, fysiken med mera, så tror jag inte att jag kommer att känna mig glad om jag inte har en positiv inställning. Det värsta jag vet är att ha planerat in en rad roliga och/eller viktiga aktiviteter en dag och sedan plötsligt helt tappa lusten för att utföra dessa saker. Det är bara humöret som är hindret och humöret är en av de få saker jag inte vet vad jag ska göra för att ändra på.


Drömmen om själsligt välbefinnande genomsyrar allt. Jag är inte religiös av mig, utan mer filosofisk. Men vad man än vill kalla det så ligger det frågor i mitt huvud som vill ha svar. Vad händer när jag dör? Hur stort är universum? Går tiden att böja? Vem är smartast, ett nyfött barn eller en dresserad hund? Och klassikern: Vad är meningen med livet? Det här är frågor som jag förmodligen aldrig kommer att få svar på. Drömmen är att jag åtminstone under min livstid hinner bestämma mig för vad jag tror är det rätta svaret på frågorna. Eller försona mig med tanken på att det inte gör någonting att jag inte vet.


Mina sju sorters drömmar styr mitt liv. De finns med mig varje dag, och slåss om min uppmärksamhet. Ibland är det någon dröm som lyckas få lite mer av min tid ett tag, men så fort mitt dåliga samvete blir för stort tar de andra drömmarna över. Den här bloggen handlar om mina sju sorters drömmar som tillsammans bildar mitt liv. Jag ska komma ihåg att det är resan som är målet och om jag någon dag känner att jag har förverkligat en dröm får jag hoppas att resan var värt målet. Framförallt får jag i så fall se till att baka fler drömmar. Receptet finns i min favoritbok: Sju sorters kakor.

Presentation

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018
>>>

Omröstning

Ni som har egna bloggar: Vilken månad har ni mest besökare?
 Januari
 Februari
 Mars
 April
 Maj
 Juni
 Juli
 Augusti
 September
 Oktober
 November
 December

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Sju Sorters Drömmar med Blogkeen
Följ Sju Sorters Drömmar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se