Direktlänk till inlägg 18 februari 2012

Bebis-shopping

Av Erica - 18 februari 2012 19:00


Om vi tyckte att bebisen hade många kläder förut, så är det ingenting emot vad den har nu. Blivande farmor och jag har ägnat dagen åt bebis-shopping. Nu har den många baskläder, så att man kan byta utan att behöva tvätta, även om den spyr fem gånger om dagen. Bodys, byxor, tröjor, pyjamasar, mössor och till och med strumpor har vi köpt. Fast vi vet ju inte om den kommer att kunna ha strumpor på grund av gipset och de eventuella skenorna.

Förutom baskläder hittade vi en del coola och en del söta kläder som vi bara inte kunde låta bli att köpa. Ett par jeans bland annat. Det låter ju jätteobekvämt med jeans, men de har mjukisresår i midjan och är av jättemjukt jeanstyg. Dessutom köpte vi storlek 4-6 mån så det blir inget som bebisen har på sig direkt när den är född.

På Hemtex hittade vi täcke, kudde och bäddset, som jag ska bädda vaggan med. Kudden är mest för syns skull i början. Bebisar ska inte sova med kudde. Men den går att ha senare när bebisen blir större och vi måste köpa en spjälsäng åt den.

Även om jag blev irriterad på könsdiskrimineringen ibland, så tycker jag ändå att det gick riktigt bra att handla till bebisen oavsett kön. Vi köpte inga klänningar, för även om jag tycker att det borde finnas fler blåa bebisklänningar än det gör, så tycker jag att klänningar bara är till för tjejer. Klänningar blir alltså något vi kan komplettera med om bebisen är en tjej.

Det enda som riktigt störde mig var att de rosa strumporna bara fanns med hjärtan på och de blåa strumporna bara fanns med stjärnor. Vi köpte båda paren, för både hjärtan, stjärnor, rosa och blått passar på alla kön. Men jag är ändå rädd att bebisen ska koppla ihop att det är tufft (=stjärnor) att ha blåa strumpor och gulligt (=hjärtan) att ha rosa strumpor. För att jämna ut lite köpte vi svartvita strumpor med hjärtan på också. Då kanske bebisen fattar att det kan vara gulligt att ha svart också.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - 7 juni 2023 15:34

När barnen har flyttat hemifrån kommer jag att ha mycket mer tid till att skruva åt trappgrinden, tvätta kläder åt sex personer, fylla i papper till förskolan, städa undan leksaker och lyssna på oändliga berättelser som mina skatter vill dela med s...

Av Erica - 3 januari 2022 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... överlämna den första julklapp bebisen någonsin fått och önska God Jul!   ...

Av Erica - 24 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... knacka på magen och fråga om bebisen inte vill komma ut nu när allt är fixat.   ...

Av Erica - 23 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... plocka bort alla vassa barr från granen.   ...

Av Erica - 22 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... julpynta med gosedjur i fönstret.   ...

Presentation

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Omröstning

Ni som har egna bloggar: Vilken månad har ni mest besökare?
 Januari
 Februari
 Mars
 April
 Maj
 Juni
 Juli
 Augusti
 September
 Oktober
 November
 December

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards