Alla inlägg den 11 juli 2012

Av Erica - 11 juli 2012 16:53


Innan jag blev mamma var jag lite orolig inför fenomenet åka spårvagn med barnvagn. Jag tycker inte om att behöva hjälp för att göra saker och jag tycker ännu mindre om att förlita mig på tillfälliga främlingar för att få den hjälpen. Dessutom tycker jag inte om att vara tvungen att prata med främlingar oavsett vad det gäller. Jag tycker om att kunna bestämma själv vad jag ska göra, komma på en plan för hur jag ska göra det, och sedan göra det utan att blanda in någon annan (utom folk jag känner i nödfall)!


Det som gjorde mig orolig var alltså att behöva be om hjälp för att få på och av barnvagnen, speciellt på spårvagnar med trappa. Men jag har upptäckt två saker i frågan, sedan jag blev mamma, som gör att jag inte behöver vara orolig längre:


1. Jag behöver ingen hjälp.

2. Man behöver inte fråga om hjälp för att få hjälp.


Det första är det viktigaste här. Jag behöver ingen hjälp. Jag har nämligen upptäckt att jag klarar de flesta trappor själv med barnvagnen. Det är bara en fråga om teknik och strategisk lastning. Det känns hur skönt som helst att fortfarande kunna känna att jag kan ta spårvagnen när jag vill utan att behöva prata med främlingar.


Att man inte behöver be om hjälp är bra när man verkligen kämpar med någon svår trappa, men annars ser jag inte det som något enbart positivt. Idag grabbade en kvinna helt sonika tag i min barnvagn samtidigt som hon ropade "Jag kan hjälpa dig!" trots att jag hade full koll på situationen och skulle ha klarat trappan själv. Faktum är att jag till och med ville försöka ta trappan själv, för den sortens trappa hade jag inte testat förut.


När jag skulle av frågade en kille "Vill du ha hjälp eller går det bra?". Sånt gillar jag! Då kunde jag helt enkelt svara att det går bra! Och om jag hade behövt hjälp så kunde jag ha svarat det! Att behöva prata med främlingar är inte ens hälften så jobbigt när det är de som har börjat. Det jobbigaste är egentligen inte alls att prata utan att påkalla uppmärksamhet, och (om man inte hinner gå skilda vägar snabbt nog) komma på vad man ska säga när den pinsamma tystnaden uppstår efter att man har sagt det man skulle säga!


Jag undrar varför det är så många som vill ha hjälp med sina barnvagnar egentligen. Så himla svårt är det inte att gå i en trappa med barnvagn. De kanske har sämre hjul på sina barnvagnar. Eller så har de helt enkelt aldrig försökt!


Presentation

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Omröstning

Ni som har egna bloggar: Vilken månad har ni mest besökare?
 Januari
 Februari
 Mars
 April
 Maj
 Juni
 Juli
 Augusti
 September
 Oktober
 November
 December

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards