Direktlänk till inlägg 28 maj 2013

Tacka vet jag SJ!

Av Erica - 28 maj 2013 09:05


På något underligt sätt fick jag väldigt bråttom till tåget i morse, fast det inte gick sådär supertidigt som tåg kan göra. När jag närmade mig tågstationen fick jag dessutom smått panik för att gångvägen till spåren var avstängd. Med två minuter till godo hittade jag dock vägen genom stationshuset ut till spåren.

Väl där fanns det bara ett tåg som avgick 8.27, men enligt skylten skulle detta tåg gå till Borlänge och inte Örebro som det stod på min biljett. Något tågnummer fanns inte att hitta vare sig på skylten i stationshuset eller skylten vid spåret. Nu vet jag att tåg som ska till Örebro med största sannolikhet åker via Borlänge när de kommer från Falun, så jag skulle ju säkert åka åt rätt håll med det tåget i alla fall. Men det var ändå högst oklart om min biljett skulle gälla och om jag någonsin skulle komma vidare mot Örebro.

I dörren mötte jag en tågvärd för detta Tågkompaniet-tåg. Jag påbörjade en fråga till honom, men tystnade igen direkt när jag märkte att han pratade i telefon genom ett head set. Det kändes ändå rätt bra att han stod precis utanför dörren för då skulle tåget troligen inte åka förrän han gick på igen. Jag ställde mig utanför dörren jag också. Då kom en annan tågvärd gående. Hon hälsade på den första tågvärden på håll. När hon kom fram till mig frågade jag om tåget gick till Örebro. Hon svarade att tåget gick till Borlänge. Jag visade min biljett och frågade om det här var detta tåg. Hon kollade tågnumret och svarade att hon inte vet. Hur är det meningen att jag ska veta om det är rätt tåg när inte ens tågvärden som jobbar på tåget vet!?! Till sist lyckades hon fråga den telefonpratande tågvärden om tågnumret stämde. Han verkade mycket mer intresserad av att hälsa på henne och prata om privata saker än att svara på min fråga, men han lyckades än få mig att förstå att det var rätt tåg.

Det här problemet har jag aldrig haft på SJ. Nog för att det finns okunnig personal även på SJ, men de brukar alltid titta mig i ögonen när jag pratar med dem och ta reda på svaret om de själva inte vet. Jag brukar inte känna mig såhär ignorerad på SJ. Dessutom brukar tågnumret stå på någon av skyltarna, men det kanske inte är Tågkompaniets fel att det inte stod, utan Jernhusens eller Trafikverkets.

När tåget väl hade börjat åka och den inte längre telefonpratande tågvärden kom och tittade på min biljett fick jag tydligare information om läget. Han verkade fortfarande mer upptagen av sina egna skämt och annat onödigt extraprat, men mitt i alltihop informerade han också om att tåget stannar i Borlänge och står där en halvtimme innan det fortsätter mot Örebro. "Så du kan sitta kvar på det här tåget. Bra va!?" sa han.

Min biljett gäller en tågresa från Falun till Örebro utan byte (och sedan byte till SJ och tåg till Göteborg). Jag tycker inte att det är "bra" att jag kan sitta kvar på tåget. Jag tycker att det är en självklarhet utifrån vad de har lovat mig på biljetten. Dessutom tycker jag tvärtom att det är DÅLIGT att han måste säga detta till mig för att jag ska vara säker. Det borde framgå tydligt av skyltar att de tänker uppfylla sina förpliktelser gentemot mig i enlighet med biljetten.

Nu är det bara att stå ut med det här tåget så får jag byta till kära SJ i Örebro!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - 7 juni 2023 15:34

När barnen har flyttat hemifrån kommer jag att ha mycket mer tid till att skruva åt trappgrinden, tvätta kläder åt sex personer, fylla i papper till förskolan, städa undan leksaker och lyssna på oändliga berättelser som mina skatter vill dela med s...

Av Erica - 3 januari 2022 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... överlämna den första julklapp bebisen någonsin fått och önska God Jul!   ...

Av Erica - 24 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... knacka på magen och fråga om bebisen inte vill komma ut nu när allt är fixat.   ...

Av Erica - 23 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... plocka bort alla vassa barr från granen.   ...

Av Erica - 22 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... julpynta med gosedjur i fönstret.   ...

Presentation

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21 22 23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2013 >>>

Omröstning

Ni som har egna bloggar: Vilken månad har ni mest besökare?
 Januari
 Februari
 Mars
 April
 Maj
 Juni
 Juli
 Augusti
 September
 Oktober
 November
 December

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards