Direktlänk till inlägg 19 april 2009

Undviker de som tycker om mig

Av Erica - 19 april 2009 09:58


Ibland tror jag att ingen skulle tycka om mig om de upptäckte hur tråkig jag är. Det finns tillfällen då jag undrar varför min underbara Totte egentligen bryr sig om tråkiga mig. Men jag vet i alla fall att han gör det, så det känns bra.


Det är inte ovanligt att jag undviker folk som tycker om mig. Det känns dumt att riskera att träffa dem för ofta, för då finns det större risk att de upptäcker hur tråkig jag är. Jag brukar inte undvika mina kompisar eller Totte. De känner mig så bra. De vet att jag är tråkig ibland, och ändå fortsätter de att vara mina kompisar. Så jag är inte rädd att det ska hända något om de ser mig tråkig.


En kund sa till sin flickvän i telefonen: "Hon i kassan var jättesnäll.". Efter det vände jag mig bort från honom och koncentrerade mig så mycket jag kunde på att försöka hitta en ny kund som ville komma till min kassa. Jag vill sluta när jag är på topp liksom. Tänk om jag hade pratat mer med honom och sagt något dumt. Då hade det han kommit ihåg av mig varit det dumma jag sa istället för att jag var jättesnäll.


När det gäller avlägset bekanta och nya bekantskaper händer det också att jag undviker dem om jag tror att de tycker om mig. En bekant som jag inte träffar så ofta känns det liksom bättre att låta bli att träffa igen så länge vi hade roligt sist vi sågs. Då är ju minnena positiva. Om vi ses igen kanske det blir mycket sämre. Och nya bekantskaper försöker jag umgås så mycket så möjligt med i början för att få dem att börja tycka om mig. Men sedan när jag inser att de tycker om mig gäller det att hålla sig undan. Jag har lyckats lura en person till att jag är rolig. Bästa att undvika personen för att inte avslöja hur tråkig jag är.


Sorgligt nog tänker jag såhär när det gäller mina kollegor också. En del är mina vänner. De undviker jag inte, för de känner mig redan. En del kan man säga är mina bekanta, som tycker om mig för att de tror att jag är rolig. Och en del är de som redan tycker att jag är tråkig. Kanske för att jag är det eller kanske för att vi inte passar ihop. När jag kommer till jobbet brukar jag hoppas på att få sitta i en kassa nära en av mina vänner. Men om inte det går vill jag sitta nära en av de som vet att jag är tråkig. Då kan jag inte förstöra någonting. Om jag får sitta nära en som är bekant så måste jag hela tiden försöka låta bli att vara tråkig så att inte hon ändrar uppfattning om mig.


Totte har sagt åt mig att sluta. Han säger att jag inte är tråkig och att jag måste sluta undvika folk som tycker om mig. Jag vet att han har rätt. Det är ju dumt att undvika en bekant för att vi hade kul sist vi sågs. Det finns ju stora förhoppningar om att vi har kul när vi ses igen. Och om vi inte har det, så gör väl det ingenting. Då finns det ju anledning till att undvika den personen sedan. Men det är inte så lätt att bara ändra på sig. Jag känner mig tråkig, speciellt när jag deppar över jobb, så det känns dumt att träffa bekanta då och visa hur jag är.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - Måndag 12 mars 10:56

Nu är hon här, mitt tredje barn! Hon kom för en vecka sedan, med full fart. Barnmorskan som var med på förlossningen kallade henne "Kanonkulan" för att det gick så snabbt.Vattnet gick klockan åtta på morgonen. Då fick vi en tid på sjukhuset för kontr...

Av Erica - Torsdag 22 feb 00:38

Miniplutt är färdigbakad i min mage nu. Den här graviditeten har delvis varit annorlunda än graviditeterna med mina första två barn. Det började med att jag inte ville tänka på graviditeten alls för att jag var så rädd för missfall de första 12 vec...

Av Erica - 20 december 2017 22:20


Valdemar följer jultraditionerna genom att ... ... pynta Miniplutt med en tomteluva! ...

Av Erica - 4 februari 2017 19:59


Nu är det dags för årets melodifestival-period. Härligt! ...

Av Erica - 25 december 2016 02:28

I lucka 24 hittade vi lördagsgodis. Neo fick en tomtepez och Iza fick en yoghurt smoothie. De blev båda nöjda! Jag är glad att jag gjorde den här kalendern till barnen. Allt har inte fallit dem i smaken, men julen handlar om gemenskap och julstä...

Presentation

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Omröstning

Ni som har egna bloggar: Vilken månad har ni mest besökare?
 Januari
 Februari
 Mars
 April
 Maj
 Juni
 Juli
 Augusti
 September
 Oktober
 November
 December

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Sju Sorters Drömmar med Blogkeen
Följ Sju Sorters Drömmar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se