Direktlänk till inlägg 25 april 2009

Ingen får se mig äta sushi

Av Erica - 25 april 2009 22:09


Sushi är riktigt gott, tycker jag. Men jag äter den helst ensam. Bland annat för att jag passar på när Totte inte är hemma, för han gillar inte sushi. Men framförallt för att man ser så ful ut när man äter det.


Pinnar är jag ganska bra på att äta med, så det är inte det som är problemet. Det är just sushi som är svårt att äta snyggt. Kinamat kan jag äta med pinnar utan att se ful ut.


Om man tar en hel bit sushi i munnen ser man ut som en blåsfisk med matsmältningsproblem. Det går nästan inte att tugga för att man har för mycket i munnen samtidigt.


Försöker man undvika att få en hel bit sushi i munnen så måste man bita av. Det här brukar oftast inte gå så smidigt till. En del sushibitar går inte ens att bita av. Då är det bara riset som delas men hela räkan, fisken eller algen följer med och sticker synligt ut från munnen. Lyckas man bita av så är det inte alltid säkert att den bit man inte tog i munnen går att hålla fast med pinnarna längre. Den ändrar form och vill ramla ner på tallriken igen. För att undvika för höga fall kan man luta sig nästan ända ner i tallriken när man biter. Men då ser man ut som en väldigt närsynt person som har glömt sina glasögon eller något. Det är helt enkelt inte lätt.


Så helst äter jag sushi hemma i min ensamhet. Men jag har ätit det på sushirestaurang några gånger också. Man får skärpa till sig och försöka låta bli att tänka på hur ful man ser ut. Som tur är har de jag ätit sushi tillsammans med sett lika fula ut dem, och vi vet om det allihop, så det gör inte så mycket. Men jag skulle inte rekommendera sushi till en jobblunch med viktiga affärskontakter.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - 7 juni 2023 15:34

När barnen har flyttat hemifrån kommer jag att ha mycket mer tid till att skruva åt trappgrinden, tvätta kläder åt sex personer, fylla i papper till förskolan, städa undan leksaker och lyssna på oändliga berättelser som mina skatter vill dela med s...

Av Erica - 3 januari 2022 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... överlämna den första julklapp bebisen någonsin fått och önska God Jul!   ...

Av Erica - 24 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... knacka på magen och fråga om bebisen inte vill komma ut nu när allt är fixat.   ...

Av Erica - 23 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... plocka bort alla vassa barr från granen.   ...

Av Erica - 22 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... julpynta med gosedjur i fönstret.   ...

Presentation

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Omröstning

Ni som har egna bloggar: Vilken månad har ni mest besökare?
 Januari
 Februari
 Mars
 April
 Maj
 Juni
 Juli
 Augusti
 September
 Oktober
 November
 December

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards