Direktlänk till inlägg 21 april 2011

Motsatt effekt

Av Erica - 21 april 2011 14:06


Vi har en liten låtsasfågel på en pinne som sitter nedstucken i jorden i en av våra blomkrukor. Den känner av när det är dags att vattna blomman och kvittrar då med jämna mellanrum tills den har fått det vatten den behöver.


Fågeln är jättebra, för jag skulle förmodligen aldrig vattna våra blommor om jag inte blev påmind. Dessutom är det ju trevligt med lite fågelkvitter istället för att t ex få en utskällning från Totte som säger att jag måste vattna blommorna.


Någonstans på vägen har det dock gått snett. Jag vet inte hur många gånger vi har vaknat av att den där fågeln har kvittrat så att öronen blöder. Den är ljuskänslig, så den kvittrar inte när det är mörk natt, men vi har oftast inte persiennerna neddragna i köket där han sitter, och vi har inga dörrar mellan köket och sängen. Så när solen går upp kl 5 eller något, så börjar den kvittra, fast Totte och jag vill sova till minst kl 11 (på helger). Det är hemskt!


Så nu idag, när jag klev ur duschen och hörde fågelkvitter, var min första tanke: ”Åh nej, jag orkar inte vattna blommorna!”. Men sedan lyssnade jag lite noggrannare och då hörde jag att det var en riktig fågel som kvittrade utanför det öppna fönstret. Den krävde inte alls något arbete av mig. Den ville bara berätta att våren har kommit.


Det är underbart vad fint fågelkvitter kan vara när det är på riktigt. Synd bara att låtsasfågeln har förstört mig lite, så att min första tanke blir negativ. Dags att lära sig att vattna blommorna utan påminnelser, kanske!

 
 
Emma

Emma

22 april 2011 21:47

Jag blir också galen på verkligt fågelkvitter.

Jag köpte vår vattningsfågel för att jag hade en blomma som jag vattnade alldeles för mycket. Jorden blev helt svampig och det blev larver i den. Nu får jag bara vattna blomman om fågeln kvittrar.

http://www.dilemma.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - 7 juni 2023 15:34

När barnen har flyttat hemifrån kommer jag att ha mycket mer tid till att skruva åt trappgrinden, tvätta kläder åt sex personer, fylla i papper till förskolan, städa undan leksaker och lyssna på oändliga berättelser som mina skatter vill dela med s...

Av Erica - 3 januari 2022 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... överlämna den första julklapp bebisen någonsin fått och önska God Jul!   ...

Av Erica - 24 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... knacka på magen och fråga om bebisen inte vill komma ut nu när allt är fixat.   ...

Av Erica - 23 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... plocka bort alla vassa barr från granen.   ...

Av Erica - 22 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... julpynta med gosedjur i fönstret.   ...

Presentation

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Omröstning

Ni som har egna bloggar: Vilken månad har ni mest besökare?
 Januari
 Februari
 Mars
 April
 Maj
 Juni
 Juli
 Augusti
 September
 Oktober
 November
 December

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards