Direktlänk till inlägg 3 maj 2009
Det tar en hel dag att baka chokladbiskvier. Jag har aldrig förut ens försökt göra det på bara en dag. I vanliga fall gör jag bottnarna ena dagen och sedan fyllningen andra dagen. Sedan doppar jag dem i choklad när jag har tid. Antingen samma dag som jag gör fyllningen, eller senare. Men nu har mamma beställt biskvier för att ta med till sitt jobb och det här är sista dagen vi är i Uppsala, så nu gäller det att bli klar på en gång.
Ganska mycket av tiden är dötid. Man måste vänta medan bottnarna svalnar, vänta medan fyllningen kallnar och vänta på att chokladen ska bli rätt konsistens. Så även om det inte går att baka chokladbiskvierna på kortare tid än en hel dag, så är man inte upptagen med att baka hela dagen. Det är bra, för då hinner man gå till Konsum och köpa godis och titta på 24 med Totte också.
Tråkigt nog kommer jag inte ens att hinna äta någon biskvi själv när de är färdiga. De måste kallna hela natten innan de är helt klara. Men jag har tjuvsmakat lite på fyllningen, så jag får väl vara nöjd ändå. Det roligaste är ju faktiskt att baka, inte att äta chokladbiskvierna.
När barnen har flyttat hemifrån kommer jag att ha mycket mer tid till att skruva åt trappgrinden, tvätta kläder åt sex personer, fylla i papper till förskolan, städa undan leksaker och lyssna på oändliga berättelser som mina skatter vill dela med s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|