Direktlänk till inlägg 17 mars 2011

Överkast är överskattade

Av Erica - 17 mars 2011 12:29


Bäddad säng är något som bara förekommer i ytterst sällsynta fall hemma hos mig och Totte. Detta trots att ju sängen står i vardagsrummet, i och med att vi bor i en etta. Det känns liksom aldrig prioriterat att bädda sängen. Dessutom är ju sängen mycket mindre mysig när den har överkast på. Obäddad är den mycket mer inbjudande och går att använda även på dagen, till att läsa en bok i eller gömma sig under täcket.


Inte ens när vi har besök bäddar vi sängen. Vi kanske lägger täcket snyggt, men vi lägger inte på något överkast. Fast någon gång ibland kan det hända att vi anstränger oss och bäddar med överkast, när vi har fest till exempel, eller nu inför visningen av lägenheten.


De senaste två nätterna har jag bott på hotellrum, i ett helt osnobbigt enkelrum. Det som slog mig när jag skulle gå och lägga mig första natten, var att det inte fanns något överkast. Sängen var fint iordninggjord med täcket perfekt utslätat och så, men det fanns inget överkast. När jag hade kommit in i rummet från början, tänkte jag inte på att det inte fanns något överkast. Det är alltså inget som skulle ha gjort det nämnvärt mycket mer trivsamt i mina ögon. När jag kröp upp i sängen på kvällen och tittade på TV, märkte jag inte heller att det saknades överkast. Det var bara väldigt smidigt att puffa till kuddarna som ryggstöd.


Förvånansvärt nog upptäckte jag inte att det inte fanns något överkast förrän jag inte var tvungen att plocka bort det, vika ihop det och hitta någon lämplig plats att göra av det. Annars är det det man alltid måste göra på hotellrum, försöka hitta en bra plats att förvara överkastet när man sover. Jag tycker att det känns så otrevligt att slänga överkastet på golvet, så jag brukar alltid vika ihop det och lägga det i en fåtölj eller liknande. Men det är ofta tungt att vika ihop och i vägen om man vill sitta i fåtöljen på morgonen. (Jag bäddar inte på morgonen, utan lämnar överkastet åt städerskan.) Faktum är att överkastet mest bara brukar vara besvärligt.


En gång gömde jag överkastet i ett skåp ovanför garderoben. Då lät städerskan det vara hela veckan och snyggade bara till täcket. Den här gången fanns det alltså inte ens något överkast. Dessa två gånger har varit bland de bästa vistelserna jag har haft, ensam på hotell. Det är jätteskönt att slippa bädda upp! Och den här gången märkte jag alltså inte ens att överkastet saknades, förrän jag märkte att jag slapp ta undan det. Överkast är väldigt överskattade!

 
 
Emma

Emma

18 mars 2011 10:42

Jag äger inte ens ett överkast.

http://dilemma.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - 7 juni 2023 15:34

När barnen har flyttat hemifrån kommer jag att ha mycket mer tid till att skruva åt trappgrinden, tvätta kläder åt sex personer, fylla i papper till förskolan, städa undan leksaker och lyssna på oändliga berättelser som mina skatter vill dela med s...

Av Erica - 3 januari 2022 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... överlämna den första julklapp bebisen någonsin fått och önska God Jul!   ...

Av Erica - 24 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... knacka på magen och fråga om bebisen inte vill komma ut nu när allt är fixat.   ...

Av Erica - 23 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... plocka bort alla vassa barr från granen.   ...

Av Erica - 22 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... julpynta med gosedjur i fönstret.   ...

Presentation

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2011 >>>

Omröstning

Ni som har egna bloggar: Vilken månad har ni mest besökare?
 Januari
 Februari
 Mars
 April
 Maj
 Juni
 Juli
 Augusti
 September
 Oktober
 November
 December

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards