Direktlänk till inlägg 6 oktober 2013

Svälja tabletter

Av Erica - 6 oktober 2013 21:42


Det har aldrig varit min grej att svälja tabletter. När jag var liten brukade jag alltid dricka Alvedon som brustablett om jag hade ont i huvudet. En gång när jag var på mammas jobb och hade ont i huvudet hade hon bara Alvedon i tablettform. Då stoppade jag den i munnen, hällde in vatten och svalde som en tok, men tabletten låg kvar på tungan. Efter tre försök började tabletten lösas upp av vattnet och jag fick ge upp och spotta ut den.


När jag började med p-piller fick jag de minsta som fanns på marknaden för att jag skulle lyckas få i mig dem. Trots det var det inte alltid lätt, men det gick i alla fall. Förutom dessa har jag inte behövt svälja så många piller det senaste deceniet, så jag har klarat mig bra ändå.


Flera gånger har jag försökt få det till en rutin att dricka multivitamin-brustabletter. De är inte äckliga, men inte särskilt goda heller. För att komma ihåg dem har jag druckit dem till frukost, men jag vill egentligen dricka mjölk till frukost. Ibland har jag druckit brustabletten först och sedan druckit mjölk till frukosten, men då har det blivit så mycket vätska i min stackars mage att den bara skvalpar. Det har aldrig lyckats bli en rutin som håller längre än två veckor.


Nu har jag återigen bestämt mig för att ta multivitamintabletter regelbundet, men för att lösa vätskeproblemet tänker jag ta dem som tabletter som man ska svälja. Tabletterna är ungefär fyra gånger större än mina p-piller, så jag förstår inte varför jag gav mig in på det här. Första dagarna gick det nästan lika dåligt som vanligt att svälja tabletterna. Efter att ha hinkat i mig vatten i omgångar lyckades jag till slut få ner dem i strupen. Sedan fick jag dricka ungefär en liter vatten till för att få ner dem i magen, för det kändes som att de satt kvar längst upp i strupen.


Men plötsligt, häromdagen, lärde jag mig hur man ska göra. Det känns helt sjukt att jag inte har kommit på det förrän nu. Och det känns ännu sjukare att jag kom på det nu, alldeles av mig själv, efter så många år. Man måste se till att det inte finns någon luft kvar i munnen när man sväljer vattnet med tabletten!!! Varför har ingen berättat det här för mig!?! När det har gått så dåligt för mig har jag prövat med ännu mer luft i munnen tillsammans med vattnet. Det känns som att tabletten behöver mycket plats för att rymmas när den ska segla på vattnet ner i strupen. Men det är fel! Den ska ju ha vakum för att kunna sugas ner och inte ha något val när vattnet sväljs! Att jag inte har kommit på det tidigare!


Nu ska det bli ett nöje att svälja multivitamintabletter varje morgon innan frukost. En klunk vatten räcker dessutom, så jag får inte i mig för mycket vätska för att sedan kunna dricka min mjölk. Tänk att livet fortfarande kan bli bättre efter 30! Ha, ha!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - 7 juni 2023 15:34

När barnen har flyttat hemifrån kommer jag att ha mycket mer tid till att skruva åt trappgrinden, tvätta kläder åt sex personer, fylla i papper till förskolan, städa undan leksaker och lyssna på oändliga berättelser som mina skatter vill dela med s...

Av Erica - 3 januari 2022 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... överlämna den första julklapp bebisen någonsin fått och önska God Jul!   ...

Av Erica - 24 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... knacka på magen och fråga om bebisen inte vill komma ut nu när allt är fixat.   ...

Av Erica - 23 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... plocka bort alla vassa barr från granen.   ...

Av Erica - 22 december 2021 12:00


  Valdemar fixar bebisens första jul genom att ...     ... julpynta med gosedjur i fönstret.   ...

Presentation

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Omröstning

Ni som har egna bloggar: Vilken månad har ni mest besökare?
 Januari
 Februari
 Mars
 April
 Maj
 Juni
 Juli
 Augusti
 September
 Oktober
 November
 December

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards